tag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post7498893732186710209..comments2023-09-11T11:01:00.948+02:00Comments on Zdrowsza Kuchnia: Suszone pomidoryZdrowsza Kuchniahttp://www.blogger.com/profile/12208240486244046728noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-37553680218400689192013-09-01T23:18:58.324+02:002013-09-01T23:18:58.324+02:00Witaj Alicja! Zawsze robię z Limy, więc niestety n...Witaj Alicja! Zawsze robię z Limy, więc niestety nie mam doświadczenia z innymi pomidorami. Pozdrawiam AgnieszkaZdrowsza Kuchniahttps://www.blogger.com/profile/12208240486244046728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-15332356569078898732013-08-31T15:15:31.814+02:002013-08-31T15:15:31.814+02:00Zrobilam pomidory lima i jakies inne, ale maja twa...Zrobilam pomidory lima i jakies inne, ale maja twarda skorke, ktora sie oddziela przy krojeniu. Tak ma byc? Skorka raczej malo jadalna, wiec ja odrzucam, ale tyle z tym roboty, ze sie odechciewa jesc. Jak to jest u was?Alicjahttps://www.blogger.com/profile/08382303285078608398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-52296532368536144532013-06-21T19:18:21.371+02:002013-06-21T19:18:21.371+02:00Magda, myślę że bez pasteryzowania też wytrzymają ...Magda, myślę że bez pasteryzowania też wytrzymają dłużej niż pół roku. A na przetwory pomidorowe kupuję najzwyklejsze pomidory polne, są "mięsiste", mocno czerwone i zawierają mało wody. Są super! Polecam zwłaszcza te sierpniowo-wrześniowe:)<br /><br />AgnieszkaZdrowsza Kuchniahttps://www.blogger.com/profile/12208240486244046728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-24299550498074608152013-06-19T20:40:21.216+02:002013-06-19T20:40:21.216+02:00Tak wlasnie myslalam. Ja tez jestem maniaczka susz...Tak wlasnie myslalam. Ja tez jestem maniaczka suszonych pomidorow, wiec zawsze jak kupilam-znikaly szybciutko. Moze sprobuje czesc zapasteryzowac, zeby przeczekaly dluzej niz pol roku? Jeszcze jedno pytanie.. Jakie gatunki pomidorow kupic? Dzis robilam ketchup z "pomidorow krajowych" i jest malo pomidorowy...<br />Dziekuje i pozdrawiam, <br /><br />MagdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-62393126164334122502013-06-19T19:53:26.412+02:002013-06-19T19:53:26.412+02:00Nie wiem "ile mogą stać", bo my je uwiel...Nie wiem "ile mogą stać", bo my je uwielbiamy i w miarę szybko zjadamy. U mnie najdłużej stały ok 6 miesięcy;)<br />A zalewanie rozgrzaną oliwą w zupełności wystarczy.<br /><br />Życzę udanych przetworów i serdecznie pozdrawiam,<br /><br />Agnieszka Zdrowsza Kuchniahttps://www.blogger.com/profile/12208240486244046728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-78277501675345476862013-06-18T14:52:56.265+02:002013-06-18T14:52:56.265+02:00Bardzo apetyczne. Ile moga stac? Czy zalewanie cie...Bardzo apetyczne. Ile moga stac? Czy zalewanie ciepla oliwa wystarcza czy trzeba pasteryzowac? Pozdrawiam, MagdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-44516562360363433842013-03-02T10:27:39.725+01:002013-03-02T10:27:39.725+01:00Polecam, naprawdę warto... Ja nie mogę doczekać si...Polecam, naprawdę warto... Ja nie mogę doczekać się kolejnej partii, bo znowu słoiczki opróżniły się już w grudniu (choć zrobiłam ich znacznie więcej, niż poprzednio)... To prawda, że apetyt rośnie w miarę jedzenia;)<br /><br />Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę miłego weekendu,<br /><br />AgnieszkaZdrowsza Kuchniahttps://www.blogger.com/profile/12208240486244046728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7696572948898245344.post-54871474144027979372013-03-02T09:54:52.914+01:002013-03-02T09:54:52.914+01:00perfekcyjne! chyba w te lato sobie takie zrobię :)...perfekcyjne! chyba w te lato sobie takie zrobię :)Agata Nastulakhttps://www.blogger.com/profile/13395808779836842111noreply@blogger.com