środa, 8 czerwca 2011

Makaron z truskawkami

Wysoka temperatura powietrza, brak wiatru, wydaje się że powietrze wręcz stoi 
w miejscu...
W takie dni nie mam ochoty na ciepłe zupy, smażone potrawy itp.
W takie dni przygotowuję lekki obiad, który będzie raczej chłodził niż rozgrzewał.
Dzisiaj proponuję Wam przepyszny makaron z truskawkami i twarogiem.


  • 250 g chudego sera twarogowego
  • 0,5 szklanki kefiru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 200 g makaronu z pszenicy durum
  • 20 dag truskawek

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, gdy będzie ugotowany odcedzamy
i przelewamy zimną wodą. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Na głębokim talerzu ugniatamy ser, cukier i kefir.

Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Na talerzach układamy makaron, następnie twaróg i  na końcu truskawki.

Pyszny obiad gotowy. W sam raz na gorący dzień!

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz