- 0,25 kostki masła
- 0,5 szklanki wody
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka wiejskie
- szczypta soli morskiej
- szczypta curry
- szczypta czosnku granulowanego
Mąkę przesiewamy z curry, czosnkiem i solą.
Do małego garnka wkładamy masło, wlewamy wodę i gotujemy. Gdy woda
z masłem się zagotują, zdejmujemy garnek z ognia. Dosypujemy mąkę
z przyprawami, całość energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
Masę przekładamy do miski, cały czas mieszając dodajemy stopniowo jajka.
Po dokładnym wymieszaniu masy mikserem (musi być gładka), przekładamy ją do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy na ok. 15 minut do nagrzanego piekarnika. Wyłączamy piekarnik, gdy groszek zacznie się rumienić. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz