czwartek, 17 maja 2012

Sałatka z wędzonej makreli i serka wiejskiego

Dzisiaj postanowiłam podzielić się  z Wami przepisem na kolejną sałatkę obfitującą w NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe). W tej sałatce smak wędzonej makreli w nieoczekiwany sposób łączy się z delikatnym białym serkiem, tworząc doskonałą kompozycję śniadaniową bądź też kolacyjną.  
Spróbujcie, myślę że wielu z Was ją polubi:)

Pierwszą propozycję sałatki z makreli znajdziecie tutaj.



  •  1 średniej wielkości wędzona makrela
  •  2 ugotowane jajka wiejskie
  •  biała część pora
  •  2 opakowania serka wiejskiego ( 2x200g )
  •  pieprz

Zdejmujemy z makreli skórę, wyjmujemy ości. Podzielone na małe kawałki mięso łączymy z serkiem wiejskim, pokrojonymi w kostkę jajkami oraz pokrojonym
w cienkie plasterki porem.

Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.



Smacznego!

3 komentarze:

  1. bardzo lubię makrelę na taki sposób, inaczej jakoś tak średnio mi smakuje

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest naprawde SUPER przepis.
    Dziekuje za udzial w akcji "low carb".

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś w sam raz dla mojej mamy, która uwielbia rybki

    OdpowiedzUsuń