- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego
- 1 jajko wiejskie
- 0,5 szklanki drobno startego miąższu dyni
- 0,25 szklanki oleju z pestek winogron
- 0,25 szklanki mleka
- 0,5 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczki przyprawy korzennej
- 0,25 szklanki wiórków kokosowych
- 0,25 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- sól morska
W dużej misce mieszamy mąkę, sodę, cukier oraz szczyptę soli i przyprawę korzenną. Dodajemy dynię, olej, mleko i jajka. Wszystko miksujemy.
Łączymy masę dyniową z wiórkami kokosowymi i orzechami.
Ciastem napełniamy kokilki wyłożone papilotkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 35 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz