czwartek, 26 maja 2011

Risotto

Z rodziną, przyjaciółmi, w samotności- to risotto zawsze dobrze smakuje!
  • 20 dag pieczarek
  • 2 szklanki kaszy pęczak
  • 2,5 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • pieprz

Cebulę obieramy i drobno kroimy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną na patelce oliwę. Do cebuli dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki oraz kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Na patelkę wlewamy porcjami bulion, gdy kaszą wchłonie porcję, dolewamy kolejną. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy kasza wchłonie ostatnią porcję bulionu
i będzie miękka, przekładamy risotto na talerze.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz