czwartek, 26 maja 2011

Sałatka z pomidorami i ziołami prowansalskimi

Idealna do grillowanych mięs, ale dobrze komponuje się również z innymi daniami. Warto spróbować!

  • 1 główka sałaty (najlepiej z przydomowego ogródka)
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 0,25 szklanki wrzątku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Do szklanki wsypujemy zioła, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. Następnie dodajemy oliwę z oliwek, mieszamy.

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misce. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę również obieramy,
a następnie drobno kroimy. Cebulę i pomidory dodajemy do sałaty, mieszamy.

Tuż przed podaniem mieszamy sałatkę z ziołami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz