poniedziałek, 27 czerwca 2011

Sos czosnkowo-koperkowy

Ten sos wspaniale komponuje się z mięsem i różnego rodzaju sałatkami. Zachęcam do wypróbowania w połączeniu z chrupiącymi kąskami z kurczaka.


  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu sałatkowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 3 łyżeczki suszonego koperku

Dokładnie mieszamy ze sobą jogurt grecki, majonez sałatkowy, jogurt naturalny. Dokładamy czosnek i koperek, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 
ok. 1 godzinę. Po godzinie sos jest gotowy.

Uwaga! Sos z tego przepisu jest gęsty, jeśli ma być rzadszy, to należy dodać odpowiednio więcej jogurtu naturalnego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz