- 1 jajko wiejskie
- 1 szklanka wody
- 1,25 szklanki mąki pełnoziarnistej
- szczypta soli morskiej
- szczypta cukru trzcinowego
- szczypta papryki słodkiej
- garść kiełków brokuła i lucerny
- 3 cząstki pomarańczy
- olej rzepakowy
Przygotowanie farszu: Obieramy pomarańczę, dzielimy ją na małe kawałki.
Do pomarańczy dodajemy wypłukane kiełki, wszystko mieszamy.
Przygotowanie ciasta naleśnikowego: Ubijamy jajko, dodajemy mąkę i wodę. Następnie dodajemy sól, cukier i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany na patelce olej wylewamy porcję ciasta, rozprowadzamy i smażymy
z obu stron na złocisty kolor. Na gotowe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz