poniedziałek, 18 lipca 2011

Zupa wiśniowa

W naszym domu zupa wiśniowa pojawia się latem każdego roku. 
Zawsze bardzo lubiłam tą zupę... a Mój Mąż ją wręcz uwielbia, dlatego ugotuję ją jeszcze nie raz:)



  • 0,5 kg wiśni
  • 1 litr  ciepłej wody
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • dowolny makaron (np. wstążki)

Umyte i wydrylowane wiśnie wkładamy do garnka, zalewamy ciepłą wodą, dosypujemy cukier i gotujemy (od momentu zagotowania ok. 5-10 minut).
Pod koniec gotowania nabieramy trochę zupy na łyżkę wazową i rozprowadzamy
w niej jogurt, mieszaninę wlewamy do garnka. Całość mieszamy.

Na talerzach układamy ugotowany makaron i wlewamy zupę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz