wtorek, 24 kwietnia 2012

Śniadaniowa pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Czy chcielibyście uatrakcyjnić swoje śniadania, wprowadzić do nich jakąś nowość? Pastę jajeczną z suszonymi pomidorami przygotujecie łatwo i szybko,
a rozsmarowana na Waszym ulubionym pieczywie, doda Wam energii na cały dzień. Istotne jest także to, że w tej paście nie ma ani grama majonezu.



Pasta bardzo gładko rozsmarowuje się na  bułeczkach i muffinach... chyba będzie moją ulubioną;)



  •  2 jajka wiejskie
  •  kilka suszonych pomidorów w oliwie ( najlepiej własnoręcznie zrobionych- w tamtym roku nie dodałam przepisu na te pyszności, ale obiecuję, że w te wakacje się poprawię;)
  •  masło


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i miksujemy na jednolitą masę. Do masy dodajemy 2 suszone pomidory (obrane ze skórki) i znowu miksujemy.

Pieczywo smarujemy cienko masłem, a następnie rozsmarowujemy na nim warstwę pasty. Na wierzchu każdej kromki układamy suszonego pomidora.



Smacznego!


3 komentarze:

  1. to musi być pyszna pasta!
    warto usunąć weryfikację obrazkową.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam paste:)

    obserwuję i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Słodkawy smak tej pasty jest wyjątkowy.
    Proste, zdrowe i pożywne, czyli to co lubię najbardziej.

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń