Połączenie banana z truskawkami uważam za jak najbardziej trafione;)
- 1 jajko wiejskie
- 1 banan
- 1,5 szklanki mąki pszennej, typ 550
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka kefiru
- 2 łyżki otrąb owsianych
- szczypta soli morskiej
- szczypta cukru trzcinowego
- olej z pestek winogron
- 1 szklanka truskawek
Banana myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w 0,5 cm plasterki.
Miksujemy na jednolitą masę: jajko, mąkę, wodę, kefir, otręby, sól i cukier. Do gotowej masy dodajemy jeszcze plasterki banana. Delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na rozgrzany na patelce olej, tworząc małe placuszki.
Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z pokrojonymi truskawkami.
Smacznego!
Muszą smakować wybornie:)
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła:P