Ostatnio bardzo polubiłam buraczki, a te podane z czosnkiem na ciepło uwielbiam- najchętniej jadłabym je codziennie;) Najbardziej smakują mi podane z ziemniakami ugotowanymi na parze, posypanymi koperkiem i czosnkiem... na talerzu całość polana olejem lnianym. Jest pysznie i w dodatku bez zbędnych polepszaczy smaku takich jak sól, cukier i przyprawy "z papierka". Bardzo polecam!
- 4 średniej wielkości buraki
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka wody
Buraki myjemy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce lub drobno kroimy. Rozdrobnione buraki wkładamy do garnka, dodajemy obrane ząbki czosnku, dolewamy wodę i gotujemy przez około 20 minut.
Smacznego!
Pyszne, właśnie zrobiłam i zjadłam - tylko więcej czosnku dałam bo tak lubię. mniam mniam!
OdpowiedzUsuń