piątek, 20 kwietnia 2012

Buraczki z czosnkiem na ciepło

Ostatnio bardzo polubiłam buraczki, a te podane z czosnkiem na ciepło uwielbiam- najchętniej jadłabym je codziennie;) Najbardziej smakują mi podane z ziemniakami ugotowanymi na parze, posypanymi koperkiem i czosnkiem... na talerzu całość polana olejem lnianym. Jest pysznie i w dodatku bez zbędnych polepszaczy smaku takich jak sól, cukier i przyprawy "z papierka". Bardzo polecam!


  •  4 średniej wielkości buraki
  •  3 ząbki czosnku 
  •  1 szklanka wody

Buraki myjemy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce lub drobno kroimy. Rozdrobnione buraki wkładamy do garnka, dodajemy obrane ząbki czosnku,  dolewamy wodę i gotujemy przez około 20 minut.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Pyszne, właśnie zrobiłam i zjadłam - tylko więcej czosnku dałam bo tak lubię. mniam mniam!

    OdpowiedzUsuń